Jetro Willems Tactalyse logo

Meet the tactics coach

Jetro Willems scores and the stadium erupts.
It is November 2019 and the on-loan Dutchman has opened the scoring for Newcastle United against Premier League champions Manchester City. His first goal at St James’ Park. A moment of ecstasy as he wheels away towards the corner flag, his team-mates in pursuit.His first instinct is one of pure joy. His second is to make a gesture that nobody else in the stadium and few anywhere in the world will understand – a triangle shape with his hands. Back home in his native Holland, near the town of Groningen, the gesticulations that are lost on almost everyone else are causing a stir.

Lees op Skysports »

null

Tactische privéles van een buitenstaander: ‘Het helpt enorm’

Is de tactiekconsultant in het voetbal aan een stille opmars bezig? Stefan de Vrij is blij dat er geen taboe meer rust op de hulp van buitenaf. ‘Het is voor een technische staf niet mogelijk om met elke speler zo diep te gaan.’

Vitesse treft vanavond in de Europa League een Nederlandse speler die, naar eigen zeggen, in bijna elke situatie exact weet wat hij moet doen. Stefan de Vrij, defensieleider bij de Italiaanse subtopper Lazio, maakt gebruik van een persoonlijke tactisch voetbalanalist, de nieuwste tak aan de stam externe expertise waarvan profvoetballers zich bedienen.

Lees op Volkskrant »

null

Hoe voormalig basketbaltalent Loran Vrielink nu ‘tactiek bijles’ geeft aan profvoetballers

Mental coaching, hartslag monitoren, yogalessen organiseren, voedingsschema’s opstellen en ga zo maar door. Voetbalclubs doen tegenwoordig alles om hun spelers optimaal te prepareren voor een topprestatie. Maar hoe zit het met de tactische begeleiding? Loran Vrielink, voormalig basketbaltalent van regerend landskampioen Donar, denkt dat er op dit vlak voor elke voetballer nog ruimte is voor verbetering: “Bij een club zijn ze met name bezig met de tactieken op teamniveau, en wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan de individuele tactieken.” Wij spraken de 25-jarige Groninger, die naast basketbal ook altijd gevoetbald heeft, over zijn bedrijf dat profvoetballers van over de hele wereld op tactisch gebied begeleidt .

Lees op Neveroffside »

null

‘Maar wat is dan ‘een neusje voor de goal’?’

PEIZE – Loran Vrielink? Prima speler voor de hoofdmacht van Peize. Scoorde na een weifelend begin ineens volop en mede daardoor is het bij de ploeg van Wille Lanjouw allengs beter gaan lopen. Vrielink zal als voetballer echter nooit de top halen. Komt hij, en dat weet hij zelf ook, veel te kort voor. Toch staat hij voor een doorbraak. Met zijn bedrijf Your Tactical Analyst timmert hij aan de weg. Wout Brama van FC Utrecht bijvoorbeeld, maakt er gebruik van en zijn methode zoemt ondertussen rond binnen alle geledingen van het betaalde, internationale voetbal. Sterker nog: Vrielink staat op het punt bekend te maken dat een speler uit de Premier League in Engeland met hem in zee gaat. En dan zal het hek helemaal van de dam zijn.

Lees op deKrant »

null

Spelers individueel beter maken aan de hand van fundamentals

Een trainer is op het veld en tijdens besprekingen vaak bezig met de speelwijze op teamniveau. Maar ook op individueel niveau is er veel winst te behalen, zo betoogt Loran Vrielink. Hij richtte het bedrijf Your Tactical Analyst op en begeleidt spelers door middel van video- analyse. ‘Als een individuele speler beter wordt, heeft dat natuurlijk een positieve invloed op de prestaties van het team.

Lees op DeVoetbalTrainer »

null

Tactical analyst Loran Vrielink on evolving player behavior

With the addition of goal line technology and video assistant referees in recent years, modern football has undoubtedly entered a new technological era. But as many clubs begin to rely on ‘big data’ to improve performances at a team level, tactical analyst Loran Vrielink is making an impact at the individual level with his innovative take on player behavior.

Lees op Football-Tribe »

null

Voor Stefan de Vrij telt elke honderdste van een seconde. Zo analyseert hij z’n eigen spel

Het is maandagochtend drie minuten voor tien als op het scherm van de iPhone van Loran Vrielink de naam van Stefan de Vrij oplicht.

De Vrij (26) is verdediger van Lazio Roma en het Nederlands elftal, Vrielink (26) is een gymleraar, voetbaltrainer, en oprichter van het bedrijf waarmee hij ambitieuze profvoetballers privélessen tactiek geeft.

Lees op Correspondent »

null

Tactische ontwikkeling van het individu

Waar een (hoofd)trainer zich vaak richt op het verbeteren van het team in zijn geheel, probeert Loran Vrielink spelers juist individueel tactisch beter te maken. Zo laten bijvoorbeeld Leroy Fer en Marten de Roon zich tactisch bijscholen door Vrielink, die het bedrijf ‘Your Tactical Analyst’ hiervoor oprichtte. Om trainers in Nederland inzicht te geven in zijn methode wordt op vrijdagavond 16 juni een trainersbijeenkomst georganiseerd.

Lees op Voetbalkennisplatform »

null

Your Tactical Analyst bijeenkomst druk bezocht

Afgelopen vrijdagavond vond er in het van donge en de roo stadion een bijeenkomst van your tactical analyst plaats. Een avond waar de nadruk lag op de impact van individuele tactische beslissingen tijdens een voetbalwedstrijd. Voor de amateurpartners gold dat hier nieuwe kennis kon worden opgedaan. ,,het is tof dat wij een bijeenkomst als deze kunnen aanbieden aan onze amateurpartners. Ook wijzelf als excelsior rotterdam steken er nog altijd informatie van op die wij mee kunnen nemen in onze speelvisie.” Vertelt projectcoördinator thomas oostendorp.

Lees op Excelsior4all »

null

Groninger privé-coach leert Eredivisie-spelers beter voetballen

Goed om je heen kijken en je bewust zijn van je plek in het team: dit zijn twee van de belangrijkste dingen die Eredivisie-spelers leren van Loran Vrielink (24). Met zijn bedrijf Your Tactical Analyst leert hij profvoetballers beter te spelen.

Zie op Stadclickt »

null

Your Tactical Analyst verzorgt individuele analyses voor profs

Voetbalclubs doen tegenwoordig alles om hun spelers optimaal te prepareren voor een topprestatie. Maar hoe zit het met de tactische begeleiding? Loran Vrielink, voormalig basketbaltalent van regerend landskampioen Donar, denkt dat er op dit vlak voor elke voetballer nog ruimte is voor verbetering: “Bij een club zijn ze met name bezig met de tactieken op teamniveau, en wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan de individuele tactieken.

Lees op Football-Lifestyle »

null

Sherida Spitse, regisseur in de machinekamer van winnend Oranje

WK voetbal De Nederlandse voetbalploeg bereikt de halve finales van het WK, én pikt een ticket op voor de Olympische Spelen in Tokio. Mede dankzij de traptechniek van Sherida Spitse.

Lees op NRC »

null

Jobdesigners 2 0 #8 Loran Vrielink (Your Tactical Analyst) voetbal

Jobdesigners 2.0 Podcast nr.8 Geert Hidding in gesprek met Loran Vrielink over ondernemen, voetbalanalyse e-coaching.

Zie op Youtube »

null

Veltman werkt samen met Your Tactical Analyst

Joël Veltman is al een tijdje aan het samenwerken met Your Tactical Analyst. Dit blijkt uit de tweet van Your Tactical Analyst.

Lees op Ajaxshowtime »

null

Waarom Oranje-middenvelder Sherida Spitse aan zebrapaden en ijsjes denkt tijdens de wedstrijd (en hoe ze daar beter door speelt)

Het is half zes ’s middags, afgelopen zaterdag 8 juni, als Sherida Spitse in haar hotelkamer in Frankrijk plaatsneemt voor haar laptop en belt met Loran Vrielink.

(29) is middenvelder van het Nederlands vrouwenelftal en met 164 interlands recordinternational. Vrielink (27) is een voetbaltrainer uit Groningen die een consultancybedrijf is begonnen: met geeft hij tactiekbijles aan profvoetballers die meer begeleiding willen dan ze bij hun clubs krijgen.

Lees op Correspondent »